Om mig og min motivation

Mennesker og virksomheder kommer til mig, når der er blevet så travlt, at det ikke er meningsfyldt længere.  

Når to-do-listerne bugner og giver pressede hverdagsliv. Når mennesker konstant er bagud og i værste fald bliver syge af det. 

Vi har en præstationskultur, der presser mennesker til det yderste. Så meget, at det slet ikke resulterer i noget holdbart.  I min optik får vi ikke mere tid ved at optimere. Den øvelse er vi mestre i og citronen kan ikke presses mere.

Vi er fortravlede og føler os sat bagefter. Det medfører, at vi glemmer, hvad der i grunden er vigtigst for os. I stedet for at prioritere har vi fået endnu flere opgaver, gøremål, ting og mennesker at leve op til.  

Vi har dermed spillet fallit med denne måde at være i verden på. Der skal noget helt andet til.

Jeg tror grundlæggende på at mennesker er, som de skal være. De skal ikke laves om og blive et nyt og bedre jeg. Mennesker skal trives og have det godt i hverdagen, hvor størsteparten af livet leves.

Men livet og hverdagen består af både modgang og medgang og derfor kan vi ikke gå og være tilfredse eller lykkelige hele tiden. Vi skal også kunne navigere i modgangen og det er her meningen kommer ind i billedet.  

Vi skal leve et meningsfyldt liv, hvor vi får prioriteret de ting i vores liv, som betyder mest.

Jeg tror grundlæggende på at mennesker er noget værd, fordi de er. I præstationssamfundet løber vi altid efter den næste sejr og få bekræftet vores værd gennem andres anerkendelse. 

Men baserer vi vores værd på den seneste præstation og den ikke gik godt - er vi så overhovedet noget værd? Og så er der pludselig rigtig meget på spil, når vi skal præstere.

Modgangen bliver tilsvarende sværere at navigere i, når dit værd er bundet op på præstationen. Men du har værdi uanset hvad og modgangen bliver nemmere at udholde, når du har fokus på at dit liv stadigt er meningsfyldt og at du holder fast i dine værdier.

Anerkendelse er et grundlæggende menneskeligt behov, så vi har tilhørsforhold og føler os som en del af flokken. Men filmen knækker, når vi tillægger anerkendelsen for stor betydning og jagter det, vi tror andre forventer af os. Så mister vi overblikket og stopper ikke for at reflektere om de tanker vi har er sande. 

Jeg tror grundlæggende på at livet skal leves nu. Livet skal ikke betragtes som en rejse, for hvad er endestationen og er det døden vi forbereder os til? 

Lives skal hellere betragtes som en dans, hvor nuet er det vigtigste. Ærgelser om fejltrin i fortiden er svære at fastholde fordi vi skal fokusere på nuet og om det næste skridt.

Det sammen gælder bekymringer om fremtiden og du kan i nuet ikke forudse, hvor på gulvet du befinder dig til den tid.

Så brug hele gulvet sammen med en dejlig partner, mens I har det sjovt. 

Jeg har selv gået vejen

Jeg har gjort alt det rigtige! 

Direkte gennem uddannelsessystemet til en videregående uddannelse med gode karakterer og med et semester i udlandet. Jeg har taget et godt job og advanceret gennem min karriere.

Jeg har skiftet job, når det var gavnligt for min karriere, men jo ikke for tit. For ingen skulle kunne sige, at jeg var ustabil eller vægelsindet. 

Jeg har fået fine anbefalinger, fordi jeg var pligtopfyldende og gjorde mig umage for at levere det andre ønskede.

Jeg optimerede på alle områder af mit liv for at nå det hele - for tænk hvis jeg gik glip af noget.

Men jeg var ikke glad. Alting gik ellers lige efter planen, men det gik op for mig, at det ikke var min plan. Det var standardopskriften på det gode liv.

Så jeg sagde mit gode velbetalte job op og arbejde i et halvt år som timelønnet hjælper på en byggeplads. 6 måneder, hvor jeg fik en masse frisk luft, motion og tid til at reflektere.

Derfor ved jeg hvordan det føles og hvor utilfredsstillende det egentligt er at leve efter andres forventninger.

Min baggrund

Oprindeligt har jeg en baggrund fra Århus Universitet indenfor økonomi & ledelse og har selv haft medarbejdere under mig.

Jeg har beskæftiget mig med processer og planlægning og fokus har altid været på optimering. Der har jeg lært at langsigtet planlægning skal altid ske i overskrifter og altid være dynamisk. Der har jeg også lært at optimering af menneskelige ressourcer har store omkostninger for den enkelte.

Sidenhen er jeg blevet ICF certificeret Life- & Businesscoach og eksamineret Stressmentor.

Sådan kan jeg hjælpe