Den manglende rummelighed i Work Life Balance

Ambitionen med Work Life Balance er god - du opnår balance mellem jobbet og livet derhjemme.

Men i begrebet ligger allerede en opskrift på, hvad der er rigtigt og forkert: Du skal prioritere familielivet, samtidigt med at du skal passe et arbejde.

Det kan være et godt ledelsesværktøj, som hjælper ledere med at skabe bedre rammer for deres medarbejdere, men på et individuelt plan virker det begrænsende.

For eksempel hvis du som kvinde elsker dit arbejde og i høj grad vælger karrieren til (og dermed familien fra) ligger der i begrebet Work Life Balance en indbygget dårlig samvittighed.

Det skyldes efter min mening det traditionelle kvindeideal, som stortrives i dag på sociale medier. Her bager rigtige kvinder hjemmebagte boller og deltager aktivt i arrangementerne i børnenes institution. Her henter rigtige kvinder ikke deres børn 5 min. i institutionens lukketid.

Hvis ikke vores egen indre kritiker giver lyd fra sig, så er der masser af andre, som ikke holder sig tilbage og ”mom-shamer” dem, der ikke lever op til idealet. Her er kvinder virkelig kvinder værst (desværre).

 Omvendt bliver du som hjemmegående forælder, der har viet dit liv til familien mødt med reaktioner som ”skal du nogensinde tilbage og have et rigtigt arbejde?” eller ”hvad bruger du så al den fritid til?”

I Danmark defineres vi (i nogen grad) af vores arbejde og bliver som regel mødt med spørgsmålet "hvad arbejder du så med?" som noget af det første i mødet med et nyt menneske. Ugebrevet A4 udgiver ligeledes en liste over de 100 mest prestigefyldte jobs, hvor pilot, læge og advokat rangerer øverst. Hjemmegående far/mor giver ikke samme respekt.

Min klare opfordring til dig:

Vær til stede i nuet og nyd rejsen - uanset om det er hjemme eller på arbejde.

Selvfølgelig ligger der i ethvert valg også et fravalg. Så vælger du 10 timers overarbejde om ugen, så indebærer det et fravalg af noget andet.

Men valget skal ikke defineres af et begreb med en gammeldags opfattelse af arbejdslivet med dom på dem, der vælger anderledes.

Det skal være dit valg – det, der giver mening for dig!


GRATIS COACHING

Lad mig hjælpe dig med at prioritere dit liv

Løsningen på at få mere arbejdsglæde og mening er ikke at jagte idealet eller hvad andre synes er det rigtige for dig.

Du har kun en tid og et liv. Det handler i stedet om prioritering. Og det kan for de fleste drevne mennesker være rigtigt svært at se på egen hånd.

Lad mig hjælpe dig med at få prioriteret i dit liv, så du kan opnå et meningsfyldt arbejdsliv.

Sådan fungerer det:

Du ansøger om en gratis session på 30 minutter ved at skrive en mail til mig på frederiksen1980@gmail.com og her skriver du kort om din udfordring. 

Jeg vil dernæst tage dig i betragtning næste gang jeg har ledige gratis sparringer i min kalender.

BBB_4484jpgKarina Riis

Stressmentor & Trivselscoach